Odotusaika

 

odotus lapset jpeg

 

 

 

Nauti raskausajasta!

Osallistu synnytysvalmennuksiin, jumppiin, synnytystanssikurssille, synnytyslaulukurssille, kaikkeen mitä ihanaa onkin tarjolla! Lue kirjoja aiheesta. Ota selvää vaihtoehdoista!

Etsi luonnonmukaisia apuja erilaisiin raskausvaivoihin, niitä kyllä löytyy!

Pahoinvointiin voi löytyä apua esimerkiksi piparminttuöljystä, jota voit laittaa muutaman tipan vaikka aromaterapiakäsikoruun. Piparminttuöljy voi helpottaa pahoinvointia. Korusta on helppo nuuhkaista tuoksua, ja sitä saa lisättyä tarpeen mukaan, tai vaihtaa tuoksua sen mukaan mitä tarvitsee. Vaihtamalla eri öljyjä saa korusta monikäyttöisen. Aromaterapiakorua voi käyttää myös raskauden jälkeen estämään piristämään vauva-aikaa ja estämään synnytyksen jälkeistä masennusta, tällöin koruun voi laittaa esimerkiksi sitrustuoksuja, mandariinia, greippiä tai Joy- öljysekoitusta. Koruja saat hankittua Äitiyden ilosta!

 

Aromaterapia käsikoru

Käsikoru 2jpeg

 

 

Selkäjumeihin odottaja voi hakea helpotusta osteopatiasta ja raskaushieronnasta, alakuloiseen mieleen löytyy apua myös aromaterapiasta. Turvotuksiin saa helpotusta suolajalkakylvyistä ja jalkahieronnasta.

Raskaushieronta

Raskaushieronta auttaa naista rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä. Vauvalle paras kasvualusta on kokonaisvaltaisesti hyvin voiva äiti.

Raskaushieronnan hyötyjä:

 • Vähentää stressiä ja autaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä.
 • Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.
 • Helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia.
 • Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta.
 • Helpottaa lilhaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää esim. ischiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta.
 • Helpottaa liitoskipuja. Hieronnan ja kevyen mobilisoinnin lisäksi äidille ohjataan lepoasentoja ja liikeharjoituksia kotiin.
 • Valmistaa äitiä kohtaamaan vauva rakkaudella ja hellyydellä ja edistää äidinvaistojen kehittymistä.
 • Auttaa kehittämään kehonh hallintaa ja valmistamaan kehoa aktiiviseen synnytykseen.
 • Valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen. Auttaa vähentämään synnytyskipua.
 • Nopeuttaa raskaudesta ja aktiivisesta- ja keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista.

 

 

 

Lue, lue, lue!

Kirjastosta löydät paljon odotus- ja synnytysaiheista kirjallisuutta. Nettikaupoista löytyy englanninkielistä kirjallisuutta edullisesti. Doulapalveluuni kuuluu myös synnytysaiheisen kirjastoni hyödyntäminen.

 

 

kirjoja jpeg

 

Hemmottelu!

Hemmottele itseäsi raskausaikana luonnonmukaisilla tuotteilla, esimerkiksi laventeliöljyllä ja mandariiniöljyillä, joilla on mieltä tyynnyttäviä ja rauhoittavia ominaisuuksia.  Nauti raskausajasta ja pidä stressi poissa. On tutkimuksia, joista käy ilmi, että stressi vaikuttaa haitallisesti kehittyvään sikiöön.  Odotusaika vaikuttaa lapsen luonteeseen. On siis tärkeää pitää huolta itsestä odotusaikana, ja pitää mieli mahdollisimman tyynenä ja positiivisena. Tee asioita, joista nautit, ja jotka tuovat sinulle hyvää mieltä!

 

 

be merry be you jpeg

 

Mitä kaikkea ihanaa voi tehdä raskausaikana?

 • Tee masukipsi muistoksi.
 • Mene odotusajan perhevalokuvaukseen kuvauttamaan ihana kasvava vatsa!
 • Järjestä itse, tai pyydä ystävää tai doulaa järjestämään sinulle ihanat Mother´s blessing eli äidiksi siunaamis-juhlat.
 • Osallistu kursseille, valmennuksiin, workshoppeihin kaikkeen ihanaan mitä vain löytyy!

Mother´s blessing juhlat

Odottavaa äitiä täytyy juhlistaa!

Kerää rakkaimmat ystäväsi kokoon ja järjestä juhlat! Odottaja voi hyvin itse olla koollekutsujana. Tai koollekutsujana voi olla vaikka doula, sisko tai äiti.  Juhlat voi järjestää ensimmäistä lasta odottaessa tai vaikka viidettä! Jokaiseen raskauteen kuuluu äidin oma juhla, ja hetki, josta jää ihanat muistot myöhemmin muisteltavaksi.

Tulen järjestämään sinulle toiveittesi mukaiset juhlat, joissa keskitytään äitiin ja hemmotteluun (vrt. Babyshower, jotka ovat enemmän vauvakeskeiset).

Ohjelma suunnitellaan yhdessä, ja vieraat pääsevät yhdessä hemmottelemaan tulevaa äitiä. Juhlat ovat kauniit, herkät ja tunnelmalliset.

Ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi:

Suolaseremonia kukkineen, yrtteineen, tuoksuineen, jossa vieraatkin pääsevät toivomaan ihania asioita itselleen ja äidille.

Masukipsin tekoa

masumaalausta

Synnytyskorun tekoa

Hiusten letitystä, pää-,käsi- ja jalkahierontaa.

Yrttijalkakylvyt kaikille

Ohjelma räätälöidään toiveiden mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

masukipsi jpeg

 

Synnytyksen lähestyminen

Loppuraskaudessa on hyvä alkaa valmistautua lähestyvään synnytykseen ja käydä läpi synnytystoivelista oman synnytystiimin kanssa.  Synnytyskassia ja sen sisältöä voi alkaa pakkailla, ja tehdä hankintoja valmiiksi synnytyksen jälkeiseen aikaan ja synnytyksestä palautumiseen.

 

Mitä kaikkea synnytyskassiin kannattaa pakata?

 • Haluatko olla synnytyksen aikana omissa vaatteissa vai sairaalan vaatteissa? Omat vaatteet voivat tuntua mukavimmilta ja voivat tuoda turvallisuuden tunnetta sairaalassa, auttavat myös sitä, että et tunne itseäsi potilaaksi, vaan upeaksi synnyttäjäksi. Raskaus ja synnytys eivät ole sairauksia, vaan naisen luonnollisia olotiloja.  Jos haluat olla omissa vaatteissa sairaalassa, pakkaa mukaan mukavat vaatteet, joissa on hyvä liikkua ja olla. Synnytyksen jälkeiseen aikaan voit hankkia imetyspaitoja, toppeja sekä imetysliivit, liivinsuojia, sekä esimerkiksi mukavan aamutakin ja olovaatteet. Omat tossut voi myös pakata mukaan. Pakkaa mukaan hygieniavälineet.
 • Neuvolakortti, kamera, kännykkä ja laturit, huulirasva, musiikkia, pähkinöitä, suklaapatukoita tai muuta energiaa synnytyksen ajaksi.
 • synnytyksestä palautumiseen varatut tuotteet
 • Kotiintulovaatteet vuodenajan mukaan vauvalle sekä muutama vaippa.

 

Ihanaa odotusaikaa ja- matkaa ja valmistautumista äidiksi uudelle pienelle ihmeelle!

 

äiti jpeg