Odotusaika

Nauti raskausajasta!

Olen koonnut tänne sinulle vinkkejä raskausaikaan liittyen.

Raskausaikana erilaiset tunteet myllertävät mieltä. Ilo, kuvotus, jännitys, ehkä pelko, elämän muutoksen miettiminen ja hyväksyminen, varsinkin jos odotat ensimmäistä kertaa. Monet asiat risteilevät mielessä. Voit käyttää eteerisiä öljyjä tukemaan rauhallista mieltä. Kehittyvä vauva kokee samat tunteet kehossaan kuin sinäkin. Tuoksuttele sinulle rauhallista mieltä tuovia öljyjä. Stress Away?  Appelsiini? Sitruuna? Laventeli? Kokeile!

Toivon sinulle ihanaa ja onnellista raskausaikaa!

 

Mitä öljyjä raskausaikaan?

Young Livingin öljyissä on monta millä voit tukea kehoa raskausaikana.

Olet ehkä kuullut erilaisia ohjeita öljyihin liittyen, toiset sanovat, että eteerisiä öljyjä ei pitäisi ollenkaan käyttää raskausaikana, toiset sanovat, että vain mandariini ja laventeli olisi vain turvallisia.

Young Livingin öljyjä voit kuitenkin hyvällä mielin käyttää, ne ovat eniten tutkittuja ja turvallisia öljyjä, koska ovat ns. täyden spektrin öljyjä, joissa on samat aineet kuin kasvissakin, tämä tekee öljyistä turvallisempia, kuin öljyt, jotka voivat sisältää vain osan luonnollisista kemiallisista ainesosista, ovat laimennettuja, jatkettuja tai voivat sisältää synteettisiä ainesosia tai kasvimyrkkyjä.

On todella tärkeää tietää öljyjen alkuperä, koska kaikki mitä maaperässä on, päätyy myös öljyyn. Tästä syystä liian varovaiset ohjeet ovat rantautuneet ja vieneet kasvien käytön ja hyödyn pois arjesta ja raskausajasta. On myös tieteellisiä tutkimuksia, jotka ovat tehty synteettisillä öljyillä, jolloin ne eivät anna oikeaa tulosta. On tärkeää noudattaa oman öljymerkkisi ohjeita raskausaikaan liittyen, jos sinulla ei ole käytössä vielä Young Livingin öljyjä. (Saat tilattua niitä myös tämän sivun kautta jos tarvitset.)

 Young Living on eteeristen öljyjen edelläkävijä ja pioneeri jo 25 vuoden vuoden ajalta. He ovat  halunneet olla edellä kävijöitä tieteen alalta eteerisissä öljyissä. Young Livingillä työskentelee 70 tiedemiestä tutkien kasveilla hoitamista ja kasvien ominaisuuksia. 

Tässä alla on Young Livingin ohjeita öljyihin, joita on hyvä välttää raskausaikana.

 

Muutamia öljyjä, mitä ei käytetä raskausaikana, tai käytetään harkiten, ovat:

Clary Sage eli muskatellisalvia
Sage eli salvia
Tansy
Hyssop eli iisoppi
Fennel eli fenkoli
Wintergreen
Eikä yhdistelmiä näistä, esim. RutaVala

Miten öljyjä käytetään raskausaikana?

  • Diffusoiden huoneilmaan diffuuserilla -> tärkeää olisi taata odottajalle hyvä, levollinen ja stressitön mieli raskauden ja synnytyksen aikana
  • Hengittäen pullosta tai käsidiffuuserista
  • Paikallisesti käytettynä
  • Aromaterapia diffuuserikoru/ käsikoru (pahoinvointi, synnytys, synnytyksen jälkeen)

Vähempi on parempi

Kun aloitat, on helpompi lisätä öljyä kuin vähentää. Käytä minimimäärää, kunnes olet tottunut öljyyn. Voit testata öljyä 50:50 suhteella esimerkiksi kyynärvarteen, 1 tp eteeristä öljyä ja 1 tp laimennusöljyä. Kokeile diffuuserilla öljyä 20 minuuttia. Voit myös tuoksutella öljyä vain pullosta. Muista olla erityisen varovainen noiden ”kuumien öljyjen” kanssa, kuten neilikka, kanelin kuori. Tarkista laimennusohjeet aina kun otat uutta öljyä käyttöön.

 

Öljyjä raskaana olevalle:

 

Laventeli

Laventeli on yksi monikäyttöisimmistä öljyistä ihoa parantavien ominaisuuksiensa vuoksi.
Tämän vuoksi se on erinomainen synnyttäjälle, ja jo raskausaikana, sekä synnytyksen jälkeen.
Ehkäisee ennenaikaista synnytystä, laskee verenpainetta, auttaa raskausarpien ehkäisyssä, synnytyksen jälkeen laskee turvotusta ja parantaa mustelmat.
Vie kipua rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi.

 

 

Sitruuna

Sitruunaa tai muita sitrusöljyjä voi käyttää lievittämään raskauspahoinvointia. Sitrusöljyt puhdistavat turvallisesti kehoa, ja piristävät mieltä. Pahoinvointi voi kertoa kehon puhdistamistarpeesta, ja sitrusöljyt auttavat siihen. Raskausaikana myöhemmin, voit tehdä maksan päälle (rintojen alla oikealla) kääreen sitruunaöljystä, varsinkin jos on taipumusta tai pelkoa raskausmyrkytykseen. Tällöin maksaa täytyy tukea jaksamaan. Tue tällöin kehoa myös hyvällä proteiinilla sekä JuvaPower- ravintolisällä.

 

Tangerine

Mandariini on lempeä odottajan öljy. Sitä voit käyttää vatsalle pitämään ihoa hyvänä, ja estämään raskausarpien syntymistä. Itse hoidin vanhat ensimmäisessä raskaudessa tulleet raskausarvet laventelin ja mandariinin yhdistelmällä, toimi! Olin todella iloinen, kun punaiset venyneet jäljet, katosivat ja vaalenivat! Mandariini on hyvän mielen öljy ja sitä voi myös käyttää unen tukemiseen.

Appelsiini

Appelsiini on onnellisuuden öljy. Lievittää stressiä ja luo auringon paistetta kotiisi. Anne diffuuserista leviävän ihanan tuoksun levitä kotiisi. Iholla voit käyttää esimerkiksi sheavoiteen kanssa luomaan hyvää mieltä raskausaikaan ja hoitamaan venyvää ihoa.

 

Copaiba

Selkään voi raskausaikana tulla rasitusta, kun paino kertyy eteen. Copaibasta on tällöin apua. Se on mieltä rauhoittava, ja tyynnyttää hermojärjestelmää. Voit levittää sitä haluamaasi kohtaan.

Melrose

Munaisten tukemiseen. Raskausvatsa painaa virtsarakkoa, ja voit joutua käymään vessassa usein. Voit laittaa tätä öljyä laimennettuna alaselälle munuaisten päälle.

Gentle Babies

Sisältää öljyt: Coriander, Geranium, Palmarosa, Laventeli, Ylang Ylang, Roomalainen kamomilla, Bergamot (furocumariini vapaa), sitruuna, Jasmiini, ruusu.

Gentle Babies on rauhoittava, rentouttava ja lohduttava. Se on erinomainen lievittämään raskausajan stressiä. Auttaa tukemaan ihoa ja vähentämään raskausarpia, edistää ihon elastisuutta. Vauvoille sitä voi käyttää kuivaan ihoon sekä vaippaihottumaan. Tämä öljy luo rauhan tunteen vauvoille, lapsille ja aikuisille.  Tätä öljyä voi käyttää myös välilihan alueen valmistamiseen synnytystä varten, aloita öljyäminen muutama viikko ennen laskettua aikaa. (Väliliha on vaginan ja peräaukon välinen alue).  Vatsalle ja stressittömämmän raskauden luomiseen voit käyttää läpi raskauden. Varo tämän öljyn kanssa suoraa auringon valoa.

Ihanaa odotusaikaa!