Synnytyksestä palautuminen

Itsensä hoitaminen synnytyksen jälkeen on valtavan tärkeää! Voit paremmin synnytyksen jälkeen, palaudut nopeammin synnytyksestä ja olo tuntuu hyvältä, kun hoidat itseäsi.

 

Millä tavalla voit hoitaa itseäsi, jotta palaudut nopeasti hyvään kuntoon? Voit itse vaikuttaa siihen miten nopeasti palaudut.

Niin kuin raskausaikaan ja sen oireisiin voi vaikuttaa, voi myös synnytykseen ja siitä palautumiseen.

Kautta aikojen erilaiset yrtit ja luonnontuotteet ovat kuuluneet naisten itsensä hoitamiseen, sekä varsinkin lapsivuodeaikaan.

Mitä kaikkea voi tehdä ja käyttää vaikuttaakseni palautumiseeni?

  • Istumakylvyt
  • Eteeriset öljyt sekä muut hoitoöljyt
  • Homeopaattiset aineet
  • Belly Bind- vatsan sitominen
  • Imetysteet ja yrtit maidon nostattamiseen ja maidon riittämiseen.

 

Raskausaikana kannattaa ostaa jo kaikki tuotteet valmiiksi, jotta ne on heti saatavilla, ja pääset  käyttämään niitä heti synnytyksen jälkeen. Tuotteet kannattaa pakata jo synnytyskassiin valmiiksi.

 

Mitä tuotteita voin käyttää synnytyksen jälkeen?

Synnytyksessä voi tulla erilaisia nirhaumia tai repeämiä, ja joissakin sairaaloissa tehdään vielä välilihan leikkauksia tietyissä tilanteissa.  Näitä kaikkia voit hoitaa öljyämällä koko alapäätä synnytyksen jälkeen vessassa käynnin ja alapesun jälkeen. Erilaiset öljyt, kuten kuismaöljy tai eteerinen laventeliöljy laskevat turvotuksia ja edesauttavat ihon paranemista.

Synnytyksen jälkeen pissaaminen voi kirvellä tai tuntua pahalta hetken aikaa. Tätä voit helpottaa pissaamalla käsisuihkun kanssa, samalla tavalla kuin suorittaisit alapesua. Öljyämällä koko alapäätä aina pesun jälkeen esimerkiksi laventeli- tai kuismaöljyllä tämäkin vaiva helpottaa pian. Yksi käytetty vinkki on myös laittaa yksi tippa piparminttuöljyä wc-pönttöön ja istua nopeasti samantien pöntölle. Vaihtoehtoisesti voi myös hieroa eukalyptus-öljyä virtsarakon lähettyville alavatsalle.

 

Tuotteita, jotka auttavat ja nopeuttavat paranemista ja palautumista:

  • Viilentävät suihkeet esim. EarthMama  bottom spray tai Young Livingin Clara Derm – suihke. Suihketta säilytetään jääkaapissa jos haluaa viilentävän vaikutuksen. Spraytä suihkutetaan koko alapäähän alapesun jälkeen vessassa käynnin jälkeen.

 

  • Frantsilan 11- yrtin salva ja laventeliöljy sekä Earth Mama  bottom balm: helpottamaan turvotusta, peräpukamia, ja parantamaan nirhaumia tai leikkausarpia.

 

  • Kuismaöljy ja  eteerinen  laventeliöljy (Laita muutama tippa pieneen kulhoon, jossa sekoitat laventeliöljyn kuismaöljyyn. Levitä seosta koko alapäähän aina vessassa käynnin ja alapesun tai istumakylvyn jälkeen.)

 

  • Istumakylvyt. Laita Atlantin merisuolaa ja Epsom-suolaa ison pesuvadin tai muun pohjalle. Laske päälle sopivan lämmintä vettä ja lisää kamomilla- tippoja 15 tippaa.  Istu ja huljuttele vettä kädellä koko alapäähän. Suolavesi helpottaa oloa, laskee turvotusta, auttaa kipuihin. Kamomillatipat ehkäisevät tulehduksia ja on hyväksi naisten limakalvoille. Kylvyn jälkeen laita viilentävää suihketta ja öljyjä nopeuttamaan palautumista.

 

  • Sektioarven hoitamiseen käyvät  11-yrtin salva, kuismaöljy, sekä laventeliöljy.

 

Vatsalle voit laittaa eteerisiä öljyjä pohjaöljyyn sekoitettuna, esimerkiksi mandariinia tai laventelia, jotka palauttavat ihoa ja hoitavat raskauden aikana venynyttä ja ehkä arpeutunutta ihoa. Öljyämisen jälkeen sido ihana Belly Bind- ja ole ylpeä kehostasi joka on käynyt läpi melkoisen ihmetyön!

 

Baby blues

Synnytyksen jälkeen voit käyttää eteerisiä öljyjä pitämään Baby bluesin tiessään! Young Livingin eteeriset öljyt piristävät ja tuovat iloa, varsinkin silloin jos mieli ei aina tunnu niin hehkeältä. Voit laittaa muutaman tipan eteeristä öljyä hajuveden tapaan esimerkiksi ranteisiin, tai Joy-tuoksua sydämen päälle, tai vaikka aromaterapia käsikoruun. Maidon nousuun ja sen riittävyyteen voi vaikuttaa myös eteerisillä öljyillä.

-Piristäviä tuoksuja ovat esimerkiksi: Ihana Joy- öljysekoitus, mandariini, appelsiini, lime, tai  Citrus Fresh, sekä monet muut ihanat tuoksut.