Synnytys

Miten valmistautua synnytykseen?

 

Odotusaikana on hyvin aikaa perehtyä tulevaan synnytykseen. Synnytys on iso koitos, jossa synnyttäjä joutuu kestävyysmaratoonille samalla lailla kuin maratoonari.

Urheilusuorituksiin harjoitellaan pitkiä aikoja, valmistaudutaan hyvin ja tehdään mielikuvaharjoituksia. Samoin suosittelen synnytykseenkin valmistautumaan. Meillä Suomessa neuvoloissa on aika suppeat synnytysvalmennukset, ja ne painottuvat  pääasiassa lääkkeelliseen kivunlievitykseen. Kuitenkin  synnytyksen aikana käytettyjen kipulääkkeiden ja oksitosiinin varjopuolet jäävät usein kertomatta. Mene siis neuvolan tai sairaalan tarjoaman valmennuksen lisäksi muillekin valmennuksille, niin saat mahdollisimman laajan tietopohjan tulevaan synnytykseesi.  Netissä voit käydä esimerkiksi Synnytyksen ABC- verkkokurssin.

 

Suunnittele synnytystiimisi valmiiksi: Kenet haluat mukaan synnytykseesi? Haluatko mukaan kumppanin lisäksi doulan, jomman kumman, molemmat vai vaikka kaksi doulaa?  Ota ajoissa yhteyttä haluaamasi doulaan, jotta saat varmasti varattua juuri sen doulan synnytykseesi kenet haluat.

Suunnittele synnytystoivelistaa valmiiksi. Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? Listaa tärkeimmät asiat ylös, ja juttele niistä  synnytystukihenkilöiden kanssa valmiiksi. Mitä kivunlievityskeinoja haluat käyttää?

Pakkaa synnytyskassi

 

 

 

 

Lääkkeettömät kivunlievityskeinot

On paljon pehmeitä luonnonmukaisia keinoja miten voit valmistautua  synnytykseen.

Synnytyksessä voit käyttää esimerkiksi:

 

  • Kaurapussia
  • Guashaa
  • Homeopaattisia aineita
  • Eteerisiä öljyjä, ja muita kasviöljyjä, esimerkiksi kuismaöljyä
  • Tens-laitetta.
  • Vettä, jumppapalloa, ammetta, erilaisia asentoja, synnytyslaulua, sekä hengitystekniikoita esimerkiksi hypnosynnytys-tekniikkaa.