Lapset

 

Miten eteerisiä öljyjä käytetään lapsilla?

-Diffusoiden huoneilmaan

-Hengitttäen pullosta tai kämmenkupista, nenäliinasta, pehmolelusta

-Paikallisesti käytettynä laimennettuna. Öljyjä, joissa on jo pohjaöljy mukana ei tarvitse laimentaa.

-Lapsilla turvallisin ja helpoin tapa, on laittaa öljyjä jalkapohjiin.

– Aromaterapia diffuuserikoru/ käsikoru

 

Laventeli

Laventeli on kaikkien eteeristen äiti, sen monikäyttöisyyden vuoksi. Laventeli nopeuttaa ihosolujen uusiutumista ja paranemista. Jos olet epävarma, mitä öljyä laittaa, kokeile laventelia.

Laventeli on mainio apu arjessa, oli sitten kyseessä lasten kuhmut, kolhut tai muut sattumukset. Heti laitettuna iholle, ei mustelmaa kerkeä välttämättä edes nousta.

Paras laventeli on kuitenkin kaikkiin lasten ihoon liittyviin asioihin, oli sitten kyseessä vauvan vaippaihon rauhoittaminen, rauhoittuminen yöpuulle, tai alkava flunssa joka meinaa mennä korviin.

Kesällä itikoiden aiheuttama kutina, auringon polttamat ja muut palovammat ovat tämän öljyn repertuaaria.

 

Mandariini

Läksyjen tekemiseen, ja keskittymisen tueksi, oppimisen ja muistin tueksi.

Vatsaa rauhoittava. Sopii myös vauvoille.

Verenkierron tueksi

Piristämään mutta myös rauhoittamaan. Iltaöljyksi hyvä. Päivällä piristämään. Kätevää!

Tukemaan hyvää unta

Edistää onnen tunnetta, vähentää hermostuneisuutta.

Tutkimuksia: Limoneeni, antitumorinen, sitrustuoksut nostavat immuunipuolustusta.

 

Appelsiini

Vatsan toimintaa tukeva öljy. Laita vatsalle laimennettuna, hiero suolen suuntaisesti, jos lapsella on taipumusta ummetukseen. Hiero vastapäivään, jos uloste on liian löysää.

Vauvojen koliikkiin  appelsiini yhdessä laventelin kanssa  on hyvä!

Appelsiinia kutsutaan myös onnellisuuden öljyksi. Luo hyvää mieltä. Voit diffusoida tätä vaikka lastenhuoneessa tai olohuoneessa.

 

Valmiit seokset

TummyGize

Rentouttava ja rauhoittava sekoitus, jota voi levittää lasten vatsalle. Sisältää kookosöljyn, viherminttua, piparminttua, mandariinia, fenkolia, anista, inkivääriä ja kardemummaa.

Owie

Tämä öljy on suunniteltu paikalliseen käyttöön parantamaan ihon ulkonäköä. Sisältää kookosöljyä, idahon palsamijalokuusta, tea treetä, Italian olkikukkaa (Helichrysum), elemiä, pihkakistusta, japaninsypressiä ja mausteneilikkaa.  Öljy on suunniteltu 2-12 -vuotiaille lapsille. Laita 2-4 tippaa haluamallesi alueelle.

GeneYus

Tämä öljy on suunniteltu oppimisen ja keskittymisen tueksi. Sisältää öljyt: kookosöljy, frankincense, sininen sypressi, setripuu, idahon okakuusi, Palo Santo, sitruunamelissa, Northern Lights mustakuusi, manteliöljy, bergamotti, mirha, vetiver, palsamipelargoni, Royal Hawaian santelipuu, Ylang Ylang, iisoppi, korianteri, ruusu.

 

 

 

Peace& Calming

Rentouttava ja rauhoittava öljyseos. Edistää rentoutumista, rauhan ja hyvän olon tunnetta. Lievittää jännitystä, ja piristää mieltä. Käytä esimerkiksi iltaisin diffuuserissa 20 minuuttia ennen nukkumaan menoa, tai esimerkiksi lastenhuoneen siivouksen yhteydessä ennen iltapalaa.  Iltaisin jalkapohjiin laitettuna rauhoittaa ja edistää hyvää yöunta, sekä tukee pitkäkestoista keskittymistä säännöllisesti iltaisin käytettynä, lapsilla, jotka tarvitsevat tukea päiväsaikaan. Tästä  voi olla apua ylivilkkaiden ja vaikeasti hallittavilla lapsilla kehon toimintojen tukemisessa ja tasapainottamisessa. Voi auttaa piristämään mielialaa, tasapainottaa vihan tunteita, stressiä sekä unettomuutta.  Sisältää öljyt: appelsiini, Ylang Ylang, patsuli sekä Blue Tansy. Ei sisällä laimennusöljyä.

Gentle Baby

Tämä seos on tehty lohduttamaan, rauhoittamaan, rentouttamaan.  Tämä öljy on hyvä myös ehkäisemään ja hoitamaan raskausarpia, se tukee ihon hyvinvointia, auttaa edistämään ihon elastisuutta.  Rauhoittaa vauvojen kuivaa ja halkeilevaa ihoa, sopii mainiosti vaippaihottumaan.  Luo rauhan tunteita pienille vauvoille, lapsille ja aikuisille.  Tätä öljyä voi käyttää myös synnytyksen aikana luomaan rauhaa ja onnellista ilmapiiriä. Synnytyksen aikana voi käyttää tukemaan välilihaa ja estämään sen repeämistä, sekä synnytyksen jälkeen auttamaan pitämään hyvän olon tunnetta ja estämään baby bluesia.  Sisältää öljyt: Geranium, ruusupuu, korianteri, palmarosa, laventeli, Ylang Ylang, roomalainen kamomilla, sitruuna, jasmiini ja ruusu. Tämä on ihana! Tämä on ihana öljy vaikka itselle, vaikka enää ei olisi kotona edes pikkuvauvaa!

Unen tukeminen

Laventeli, appelsiini, mandariini, roomalainen kamomilla.

Peace& Calming

Keskittymisen tukeminen

Laventeli, seetri, vetiver. Sekoita jokaista 1 tippa 1 rkl pohjaöljyyn. Sivele tätä seosta iltaisin lapsen jalkapohjiin.

Oppimisen tukeminen

Brain Power-öljy, Clarity, mandariini, Stress Away. Öljyt, joissa on korkea seskviterpeenipitoisuus.

Kodin ilmapiiri ja tunnelma

Stress Away, appelsiini, mandariini, Joy, kardemumma. Laita diffuuseriin ja nauti!

 

 

Tunteet ja eteeriset öljyt

Rentouttavia öljyjä: laventeli, mandariini, Peace& Calming

Rohkaisevia öljyjä: Valor, Believe

Piristäviä öljyjä: sitrusöljyt, kuten greippi ja mandariini

Pelkoon: santelipuu otsalle laitettuna, Valor, TraumaLife navan ympärille, Believe

Tunneöljyjä: Peace& Calming, Release

Onnellisuuteen: Appelsiini, Joy