Kuka olen?

Olen Maarit Korpijärvi, viiden lapsen, 2010, 2012, 2014, 2016 ja 2019 vuosina syntyneiden lasten äiti.

Olen kotiäiti ja yrittäjä, ja innolla voimaannuttamassa, hoitamassa ja hellimässä muita naisia ja äitejä!  Työskentelen siis kotoa käsin! Minulla on hoitohuone äideille kotonani.

Koulutan ja opetan eteeristen öljyjen käyttöä, eli  aromaterapiaa. Minut voi tilata kouluttamaan. Raskaus, synnytys ja synnytyksestä palautuminen, sekä luonnonmukainen lasten hoitaminen kasvilääkinnän avulla on erityisalaani ja lähellä sydäntäni.

minä ja eki jpeg

Vanhin lapsemme on erityislapsi, ja siitä tarinani tällä polulla oikeastaan alkoi. Oli pakko löytää apua muualta kuin koululääketieteestä. Ja apuahan löytyi! Se sai minut innostumaan luontaislääkinnästä, josta en ennen erityislapsemme syntymää tietänyt yhtään mitään. Olisin kaivannut apua jo raskausaikana moniin vaivoihin ja juttuihin, mm. perätilaan. No, kaikesta oppii, ja nyt olen täällä auttamassa sinua!

Ensimmäinen synnytykseni oli perätilasynnytys sairaalassa, kuvainnollisesti miljoonien silmäparien edessä, lääkäreitä ja kätilöitä, muiden käskytettävänä mitä pitää tehdä, miten olla, liikkua tai olla liikkumatta. Tästä kokemuksesta lähti vielä kovempi into parantaa synnytysasioita. Olin valmistautunut, mutta ensisynnyttäjänä en voinut kuvitellakaan synnytyksen olevan sellaista. Tämä kokemus sai minut  edelleen  opiskelemaan lisää synnytyksestä,  ja toiseen synnytykseni valmistauduinkin vielä enemmän.

Sain kokea ihanan synnytyksen toisessa synnytyksessäni sairaalassa doulan kanssa. Se oli voimaannuttava kokemus,  ja siitä lähti doulan polkuni saada tukea toisia äitejä maata mullistavan asian, syntymän ihmeen äärellä! Kuitenkin kätilön rutinoituneet tavat jäivät harmittamaan, se että omaa ajatustani piti niin vahvasti puolustaa.

Kolmas synnytykseni oli ihana, rauhallinen ja tunnelmallinen kotisynnytys, tällä kertaa en enää halunnut, että joku muu sanoo minulle mitä minun pitää tehdä, tai miten minun pitäisi olla, tai että joku tekee ikäviä tutkimuksia varoittamatta, tai ilman lupaani. En myöskään halunnut olla varuillani täysin vieraan kätilön käsissä. En jaksanut enää taistella sellaisten asioiden kanssa. Siksi halusin tutun ja turvallisen kätilön ja ihanan doulan, joihin sain luottaa, ja  kokea olevani hyvissä käsissä antautuessani synnytysmatkalleni.

Neljäs synnytykseni oli rauhallinen kotisynnytys. Mukana oli 3 doulaa ja kätilö. Olin todella tyytyväinen synnytykseeni, minun ei tarvinnut kiirehtiä minnekään, olihan synnytykseni aina olleet nopeita, niin tälläkin kertaa.

Viides synnytykseni oli kotisynnytys. Tämä synnytys olikin erilainen kuin muut, se oli hitaampi, ja opetti kuinka paljon mieli ja pienikin stressi vaikuttaa synnytykseen ja sen kulkuun. Itse synnytys oli upea kokemus, opin taas valtavasti uutta, ja testasin tässäkin synnytyksessä uutta oppimaani, niin öljyissä istukan osalta (Sclar Essenceä suuhun, ja istukka tuli välittömästi, aiemmin odoteltu puolitoistakin tuntia..)  kuin aivan huipussa hengitystekniikassa, jonka olen nimennyt hymyhengitykseksi. Sillä kun ei ole vielä suomalaista termiä.

Naiset ovat vuosisatoja synnyttäneet, eihän meitä ihmisiä muuten olisi maailmassa! Äitinikin on vielä sitä sukupolvea, joka on syntynyt oman kodin lämmössä. Mummini, viidennen, ja viimeisen synnytyksensä jälkeen, joka oli hänen ensimmäinen sairaalasynnytyksensä, oli ollut hyvin pettynyt siihen, millaista hoitoa oli saanut sairaalassa. Oli ollut niin ihanaa olla aiemmin oman  hyvän ja tutun kätilön kanssa. Aiemmat kotisynnytykset olivat olleet hänen mielestään paljon parempia!

Muistamme vielä vanhanakin synnytyksemme, miten meitä kohdeltiin, kätilön varomattomat sanat tai sen hellän hoivan mitä saimme. Äitiytemme värit , perhekokomme ja jaksaminen lapsen tai lasten kanssa määrittyy pitkälti sen pohjalta, mitä olemme saaneet tai joutuneet kokemaan. Ja miten olemme siitä selvinneet, ja jatkaneet eteenpäin.

Ajattelen, että naisilla on valtavan tärkeä rooli ja osa  yhteiskunnassa ja perheessä, ja että naiseutta ja äitiyttä on tuettava, autettava ja vaalittava! Äitiys alkaa raskaudesta, ja synnytyksellä on valtava merkitys äitiyteen ja sen väreihin.

Me naiset ohjaamme, opastamme,  synnytämme, hoidamme ja kasvatamme uutta sukupolvea, tulevia presidenttejä, äitejä, jonkun aviomiehiä tai vaimoja. Siksi työ on mitä arvostettavin ja vastuu on suuri! Ja jos emme itse arvosta työtämme, niin on vaikea saada arvostusta muualtakaan. Arvo täytyy löytyä sisältämme.  Pyöritämme perhettämme, pyykkäämme, kokkaamme, hoidamme paperisotaa, työskentelemme. Helposti annamme itsestämme niin paljon, että unohdamme itsemme ja hukumme äitiyteen, jos emme muista välillä hoitaa ja hemmotella itseämme.

Yhteiskunta rakentuu perheistä ja niiden hyvinvoinnista. Monesti koko perhe on riippuvainen äidin hyvinvoinnista. Siksi perustin yritykseni, meille naisille, voimaannuttamaan sinut olemaan juuri sinä,  ja tuomaan iloa ja apua sinulle!

Eteeriset öljy ovat kulkeneet mukana matkallani äitiyden vuosina, tuoden valtavaa helpotusta moniin asioihin, mitä lasten kanssa ja synnytyksestä palautumiseen tulee. Siksi haluan jakaa niitä nyt sinunkin perheeseesi tuomaan hyvinvointia teidänkin kotiin ja helpottamaan elämää.

Näiden kokemusteni pohjalta olen valmis tukemaan sinua!

Tervetuloa mukaan naiseuden matkalle! Kuinka voin auttaa sinua?

Iloa äitiyteen!

Maarit

Ota rohkeasti yhteyttä info@aitiydenilo.fi sekä tykkää  Facebookissa www.facebook.com/aitiydenilo

Koulutukseni, kurssit

Homeopatianeuvoja 2011-2012

Luontaisyrttineuvoja 2012-2013

Doulakoulutus 2013

Elizabeth Davisin seminaari 2013  seksuaalisuus naisen elinkaaressa sekä   synnytyksessä ja seksuaalisen hyväksikäytön vaikutukset synnytykseen

 Diplomifytoterapeuttikoulutus, Frantsila 2014- syksy 2016

Kriisiraskaus koulutus 2014

Doulakoulutus Dona 2014

Guashaus synnytyksessä peruskurssi, Heket 2014

Akupainanta synnytyksen peruskurssi, Heket 2014

Ravintoterapian peruskurssi 2015

Penny Simkinin seminaari 2015 When survivors give birth

(understanding  and healing the Effects of early Sexual Abuse on the childbearing women)

Sielunhoitokurssi 2015

Hieronnan perusteet 2015

Syovän tukihoidot- koulutuspäivä 2015

Homeopaattinen synnytyskurssi 2015

Raindrop-hoito sertifikaatti 2015

Naisesta äidiksi ja takaisin- ohjaajakoulutus, Babyjoy 2015

Raskaushierontakurssi 2015

Hieronnan syventävä jatkokurssi, Petri Laurikka, 2016

Aromaterapian perusteet, Frantsila, 2016

Sacred Pregnancy- ohjaajakoulutus 2016

Satuhierontavalmennus,  Helsingin seudun kesäyliopisto 2016

Happiest Baby- itkuisen vauvan rauhoittelumenetelmä -koulutus, 2016

Eteeristen öljyjen sisäinen käyttö-koulutuspäivä 2016

Aromaterapeutti, 2018-2019

Vauvahyvinvoinnin ammattilainen, vyöhyketerapeuttinen vauvahieroja- ja imetysohjaaja, Vauva-akatemia ja Elon Askel 2020-2021