Luonnonmukainen kotiapteekki

Ensimmäisen lapsen synnyttyä olin vielä tuiki tietämätön mistään luonnonmukaisesta. Erityislapsen synnyttyä elämä pysäytti ja herätti toisenlaiseen elämään kuin siihen mennessä oli elänyt, tai  millaista oli elämän ajatellut vauva-ajan olevan ja tulevan olemaan.

 

Mistä kaikki kasvi-innostus lähti? Asuimme aikanaan Porissa ja löysin  Porin Luontaislääkintäkeskuksen, ja ilmoittauduin mukaan kursseille ja loppu onkin jo historiaa meidän perheessä! Sysäyksenä oli Alexin rota-virus rokotteesta saamat haitat ja ollessani asian kanssa täysin yksin, kun neuvolasta ei saanut yhtään apua,  löysin sitten  luontaislääkintäkeskuksen, josta saimme Alexille apua. Luontaislääkintäkeskuksen Merja on kolmenkymmenen vuoden aikana auttanut lukuisia rokotusvaurioiden uhreja, joista mekin olimme vain yksi. Surullisena hän oli saanut todistaa sitä samaa, mitä mekin olimme kokeneet, ketään ei kiinnostanut ja asian kanssa sai jäädä aivan yksin! Rokotehaittojen ääni kun ei Suomessa pääse oikein missään kuuluville. Neuvolat eivät kirjaa rokote- tai lääkehaittoja, vaikka oikeasti heidän pitäisi. On kummallinen ajatus, ja vähän alkuperäispakanauskonnoista lähteväkin, että on ok uhrata joku ihminen toisten puolesta! Minun arvomaailmassani jokainen ihminen on tärkeä ja jokaisen elämälle on tarkoitus, eikä meillä ole oikeutta ”uhrata” kenenkään elämää.

Koulutusten myötä  avautui aivan uusi maailma ja koko ajan edelleen saa vain oppia lisää!  Samalla on  saanut vain ihmetellä miten mielettömän upeita kasveja meillä on maailmassa. Tuskin sattumalta 🙂

Siitä lähti innostukseni luonnonlääkkeisiin ja luontaislääkintään. Elämän alkujärkytys on vaihtunut kiitollisuuteen kaikesta mukana tulleesta elämänmuutoksesta. Mikä valtava ovi avautui erityislapsen syntymän myötä! Ja nyt saan vielä auttaa muitakin!

Listaan teillekin iloksi ja hyödyksi luonnonmukaisen kotiapteekin tärkeimmät aineet. Mikä parasta, kun nämä aineet löytyvät kotoasi lääkekaapista, sinulla on aina aineet akuutteihin vaivoihin, ja pystyt hoitamaan perhettäsi aika omavaraisesti, ilman että sinun tarvitsee keskellä yötä lähteä päivystykseen vaikka korvakipujen takia. Nämä eivät korvaa tai poista tarvetta lääkärissäkäynnille, jos sellaiselle on tarvetta, mutta usein pääset jo itse aika pitkälle kotihoidolla.

 

1. Frantsilan 11- yrtin salva

Tämä kulkee aina laukussani mukana, ja kotoa löytyy toinen! Tämä salva on joka perheen MUST tuote! Käy kolhuihin, mustelmiin, raskausaikana ja synnytyksen jälkeen peräpukamiin, luomiin, haavoihin, vaikka mihin! Tämä sisältää Suomen parhaimmat parantajakasvit, kuten mm. piharatamon, jolla on ihoa ja haavoja parantava ominaisuus.

11-yrtin_hoitosalva_500x500px

2. Laventeli-eteerinen öljy

Laventeli käy kaikkeen vaivaan, on joka paikan eteerinen öljy, mutta ennen kaikkea käy myös lapsille. Tätä laitan aina mustelmiin ja haavoihin 11-yrtin salvan kanssa. Ensin laventeliöljyä pohjalle ja sitten paksu kerros 11-yrtin salvaa päälle ja usein toistetaan, jotta kohta on kostea salvasta. Näin voidaan välttyä mustelmilta kokonaan! Tästä on itsellä paljon hyvää kokemusta!

Laventelia voi käyttää korvakipuihin, rentoutumiseen, lasten rauhottamiseen, estämään ennen aikaista synnytystä. Raskausaikana tämä on hyvä tuote pitämään äiti rentona ja hyväntuulisena 🙂 Mutta ennen kaikkea estämään liian aikainen syntyminen. Paras tuote vesirokkoon sekoitettuna laimennusöljyyn, kuten Frantsilan Hellä perusöljy tai vaikka kookosöljyyn. Laventeli auttaa palovammoihin ja uudistaa vaurioitunutta ihoa.

 

3. Melaleuca alternofolia eli Tea tree- eteerinen öljy

Tea tree on ominaisuuksiltaan antibakteerinen on ja käy hyvin ihon tai haavan puhdistukseen ja desinfiointiin. Hiivatulehdukseen yhdessä esimerkiksi oliiviöljyn kanssa.

4. Sitruuna- eteerinen öljy, 

Kuumeen alentamiseen. Huom. Kuume on ihmisen ystävä, eikä sitä tarvitse alentaa normaalisti, mutta joskus esimerkiksi kuumekouristuksen estämiseksi voi käyttää sitruuna tai piparminttuöljyä hauteina pohkeisiin, vatsalle, otsaan.

 

5.Piparminttu- eteerinen öljy

rauhoittamaan vatsakramppeja vatsalle hierottuna, vatsakipuihin, sekä helpottamaan raskauspahoinvointia (tuoksuteltuna)

6.Thieves- eteerinen öljy, sekä spray-suihke

Pöpöjen tappamiseen, paikkojen desinfioimiseen luonnollisesti esimerkiksi kauppakeskuksen vessanistuimen voi suihkuttaa muutamalla suihkauksella ennen kuin laittaa lapsen tai itsensä julkisten tilojen pöntölle. Eteeriset öljyt tappaa huonot bakteerit luonnollisesti.

7. Frantsilan Karvakorvauute

Tämä kannattaa olla kotona. Lapset on erilaisia siinä, miten he tulevat kipeäksi. Meillä yksi lapsista aloittaa korvakivulla jos flunssa pääsee yllättämään. Tätä tuotetta sivellään korvien taakse, sekä otetaan sisäisesti. Lisäksi korvakivuissa käytän tea tree- ja laventeli-öljyjä, sekä homeopaattista apista. Korvakynttilähoidon teen lisäksi. Näillä vinkeillä olen saanut korvakivut aina pysähtymään.

Karvakorva_yrttiuute_500x5001

 

8. Frantsilan Kamomillauute 

rauhoittaa vatsaa, istumakylpyihin desinfioimaan ja parantamaan limakalvoja synnytyksen jälkeen. Silmien puhdistukseen silmätulehduksessa sekä käy myös haavojen puhdistukseen. Rauhoittaa kuukautiskramppeja hauteena laitettuna vatsalla. Vatsataudin kouristukset: haude vatsalle.

Kamomilla_yrttiuute_500x500

 

9. Homeopaattiset aineet

Apis– pistävään korvakipuihin. Ampiaisen pistoihin.

Arnica– ykkösaine moneen! Tapaturmat, verenvuoto, ihan kaikki melkein!

Nux vomica– pahoinvointi,

Arsenicum album– estämään mahatauti, oksennus- ja ripulitaudit. Uhkaava verenmyrkytys. Kuiva, hilseilevä ja kutittava ihottuma. Kurkkumätä. Nokkosrokko, hyönteistenpistot.   Ruokamyrkytys.

Veratrum album– kaikenlaiset oksennus- ja ripulitaudit. Vähentää myös lääkkeiden aiheuttamia sivuvaikutuksia, kuten oksentelua, pahoinvointia ja väsymystä. Vatsataudissa voi usein sairastumisen estää ottamalla ennakkoon annos Veratrum D30 (4 raetta) 2 x viikossa, esimerkiksi maanantai- ja torstai-aamuina. Ruokamyrkytys. Influenssan yhteydessä esiintyvä vatsakipu tai ripuli ”vatsaflunssa”. Väsymys ja uupumus läpikäydyn sairauden jälkeen.  Kolera ja muut pahat suolistotaudit. Oksentelu ja ripuli kuukautisten aikana.

Ledum– jäykkäkouristuksen ehkäiseminen

Lachesis– käärmeenpurema, Vipera -kyy

 

Saatavilla on myös valmiita homeopaattisia kotiapteekkipakkauksia. Ne ovat käteviä, mahtuvat pieneen tilaan, saat sujautettua laukkuun aina mukaan ja pakeisssa on aika laajasti eri aineita valmiina eri tarkoituksia varten.

Reckeweg 1- tipat- tulehdustipat

Reckeweg 6– tipat- flunssa ja influessatipat. Opettaja Porista aikanaan sanoi, että kun teillä on nämä käytössä ja vaikka mikä sikainfluenssa jyllää, olette turvassa. Ja pitää paikkansa!

 

Reckeweg 55– tipat. Tapaturmatipat. Nämä kannattaa myös olla kotona!

10. Reckeweg Jutussin R8 yskänsiirappi

11. Frantsilan Hellä perusöljy

käy moneen laimennusöljyksi, sekä esimerkiksi vauvahierontaan, satuhierontaan ja illalla lasten rauhoittamiseen esimerkiksi Young Livingin Peace and calming- eteerisen öljyn kanssa.

Hella_aromaperusoljy_500x500px

 

Lisäksi vitamiinit ja hivenaineet.

Frantsilan tuotteet ja Young Livingin terapeuttisen asteen eteeriset öljyt saat Äitiyden ilosta!

myytäviä tuotteita jpeg