Miten valmistautua synnytykseen ja hoitaa itseä synnytyksen jälkeen luonnon konstein?

1

Miksi ja miten valmistautua synnytykseen?

Voiko synnytykseen tai siitä palautumiseen vaikuttaa itse?

KYLLÄ VOI!

7

 

 

Synnyttäjä voi tehdä ja vaikuttaa paljonkin siihen miten nopeasti synnytyksestä palautuu. Toki on yksilöllisiä eroja, ja synnytyksen kulku, ja siihen puuttuminen vaikuttavat toki lopputulokseen, mutta silti synnyttäjä voi parantaa omaa oloaan. Sairaalassa ei aina kauheasti osata tai ei ole aikaa neuvoa äitiä synnytyksen jälkeiseen aikaan.

Kaikki nämä vinkit olen itse oppinut omien kolmen synnytykseni aikana.

Ensimmäiseen synnytykseeni olin valmistautunut, mutta silti niin moni asia yllätti. Ja näin moni synnyttäjä on minullekin todennut samaa. Palautuminen kesti, ja silloin ystävä sanoikin, että noin puolen vuoden päästä ei enää tunnu siltä, kuin olisi synnyttänyt ja alapää alkaa tuntua normaalilta. Tämä pitikin paikkansa silloin.

Ja voin itse kertoa, että siinä miten palautuu, hoitaako itseään vai ei, on todella iso ero! Sen takia neuvon ja suosittelen nykyään kaikkia odottajia valmistautumaan ja hoitamaan itseään.

Toisessa synnytyksessäni käytin jo enemmän tuotteita itseni hoitoon ja palautuminen oli paljon nopeampaa.

Kolmannella kerralla opiskelin samalla fytoterapiaa, ja sain kaikki luonnonvinkit entisten lisäksi! Ja voin kertoa että olo oli niin hyvä, että ei sitä olisi kerennyt paljoa huilimaan ja lepäilemään synnytyksen jälkeen!

Olen listannut tähän teidän iloksi ja hyödyksi joitakin vinkkejä, joilla saa kyllä itsensä hyvään kuntoon. On myös olemassa muita ihania tuotteita näiden lisäksi, mitkä helpottavat synnyttäneen oloa.

 

Tuotteet, mitkä minun mielestäni kannattaa ehdottomasti hankkia ovat sellaisia, jotka olen itse hyväksi todennut, ja siksi näitä saakin myös minun kauttani Äitiyden ilosta.

Tuotteet kannattaa ostaa ajoissa valmiiksi jo synnytyskassiin odottamaan, jotta ne ovat sinulla heti käytössä synnytykseen ja sen jälkeen.

Olen kerännyt muutamalta eri merkiltä näppärimmät synnyttäjän parhaat ystävät, ja ne ovat tässä:

 

 

Frantsilan kuismaöljy!

On joka naisen paras ystävä! Tämä käy niin alaselälle, hermokivun hoitamisen ominaisuuksien vuoksi, mutta on myös ehdoton tuote alapään valmistamiseen synnytystä varten ja siitä palautumiseen. Aloita öljyn levitys välilihan alueelle jo kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa, käytä päivittäin. Jatka käyttöä synnytyksen jälkeen.

Synnytyksen aikana hiero tai pyydä tukihenkilöä tai doulaa hieromaan kuismaöljyä alaselälle. Voit laittaa myös kaurapussin päälle tehostaaksesi vaikutusta.

 

 
2

 

Synnytyksen alettua, muista hieroa vielä välilihan alueelle kuismaöljyä, lisää muutama tippa mirhaa mukaan, niin saat samalla loistavaa tukea alapäähän. Mirha tappaa myös huonot bakteerit alapäästä (mm. B Streptokokin hoitaminen). Tämä on ikivanha vinkki. Eteeriset öljyt eivät koskaan tuhoa hyviä bakteereja, vaan pyrkivät tasapainottamaan kehoa optimaaliseen tilaan. Tämän vuoksi vauvalle synnytyksessä saatavat hyvät bakteerit eivät tuhoudu.

Voit myös käyttää Frankincense-öljyä kuismaöljyn kanssa välilihalle. Frankincense -öljy tukee ihon elastisuutta.

 

3

 

 

Young Livingin Eteeriset-öljyt !

Miksi itse olen päätynyt Young Livingin öljyihin? Siksi, että ne ovat puhtaita ja turvallisia käyttää myös raskausaikana ja synnytyksessä. Laatu on Young Livingille kunnia-asia, koska he ovat perheyritys. Minulla on aiemmin ollut kokemusta muutamien eri merkkien öljyistä ja ihmettelin, miksi ne eivät toimineet niin kuin öljyn olisi pitänyt. Sittemmin olen oppinut monia asioita, mitkä vaikuttavat siihen, toimiiko öljy esimerkiksi iholla niin kuin pitäisi, vai jääkö hoitaminen ns. tuoksun tasolle. Monet öljyt voivat olla laimennettuja, laatu ei ole puhdasta, eikä edes useinkaan ns. luomulaatuista. Markkinoilla on paljon synteettisia öljyjä, jotka eivät ole turvallisia käyttää. Sen takia on tärkeää tietää, mistä öljy tulee, ja vielä jos tuntee koko firman ja ajatukset taustalla, on se jo paljon. Young Livingin farmeille ja tislaukseen voi  päästä mukaan ja nähdä omin silmin koko tuotantoprosessin.

Synnytyksestä ja raskausajan hoitamisesta eteerisillä öljyillä löytyy paljon kirjoja pääasiassa englanniksi. Suomeen on jäänyt vahvasti varo-varo-ajattelu, jonka mukaan vain mandariini- ja laventeliöljyä voisi käyttää raskausaikana. Öljyjä on paljon muitakin mitä voi käyttää! Öljyt valitaan tarpeen mukaan, siihen mitä hoidetaan. Tähän juurikin vaikuttaa puhtaus ja laatu. On helpompi kieltää kaikki varmuuden vuoksi. Tosin PubMedistä ja tutkimuskannoista ei ole löytynyt yhtään keskenmenoa eikä kuolemaa, joka olisi johtunut eteeristä öljyistä. Lääkkeistä sen sijaan löytyy paljon.

Laimenna eteerisiä öljyjä aina laimennusöljyllä iholle, ja varsinkin limakalvoalueelle laitettuna! Muuten öljy voi kirvellä tosi kovasti! Jos öljy on sinulle täysin uusi, kokeile sitä ensin johonkin pienelle ihoalueelle. Ota aina selvää etukäteen öljystä, minkälaisesta öljystä on kyse, voiko sitä käyttää raskausaikana, onko se herkkä valolle, eli aiheuttaako ihoreaktioita auringossa jne.

  • Laventeli ( estämään ennenaikaista synnytystä, laskemaan turvotuksia, laskemaan verenpainetta, synnytyksen jälkeen koko alapäähän parantamaan, hoitamaan ja palauttamaan.)
  • Piparminttu ( auttamaan synnytyksen jälkeisessä pissaamisessa. Laita wc:n pöntöllä istuessa muutama tippa pönttöön, niin helpottaa pissaamista. Pissaamisessa auttaa myös alasuihkun kanssa pissaaminen. Estää mahdollista kirvelyä.)
  • Mirha
  • Frankincense: Käytä synnytyksen aikana laimennosta 1:1 vaginan ympärille avautumisen aikana.
  • Edistämään synnytystä: Clary Sage, Jasmiini, Fenkoli, Ylang Ylang, En-R-Gee-öljysekoite
  • Diffuuseriin jotakin näistä tai vaihdellen synnytyksen vaiheen mukaan: Valor-öljysekoite joka auttaa keskittymään ja antaa rohkeutta synnytyksen aikana, Peace& calming-öljysekoite rauhoittamaan ja rentouttamaan, laventeli rentouttamaan, Present time-öljysekoite auttaa jaksamaan keskittymisessä.
  • Liian aikainen synnytys: Laventeli vatsalle hierottuna, Peace&calming sydämen päälle ja rinnan alueelle tai diffusoi ilmaan.

 

 

Synnytyksen jälkeen

 

5

 

 

Kuismaöljy ja laventeli on synnytyksestä palautuessa tehokaksikko. Muita öljyjä, esimerkiksi Helicrysumia, eli olkikukkaa voi myös käyttää. Se on tehokas kasvi lopettamaan verenvuodon ja korjaamaan haavoja ja nirhaumia.

 

 

Kamomillauute, Atlantin merisuola ja Epsom-suola

 

Nämä tuotteet auttavat, jos haluat tehdä istumakylpyjä. Mitä ovat istumakylvyt?  Istumakylpyjen teho perustuu veden hoitavaan voimaan. Kylpyjä on käytetty koko ihmisen iän. Synnytyksen jälkeiset istumakylvyt on jääneet suihkujen myötä unholaan, mutta ovat kovasti tulossa takaisin. Vesi hoitaa ja on lempeä hoitomuoto limakalvoille ja synnytyksessä koville joutuneelle alapäälle. Voit käyttää istumakylpyihin isoa pesuvatia, Kuehne-ammetta, tai muuta mihin pääset mukavasti ja helposti istumaan.

Lisää kylpyyn lämpimään veteen kamomillauutetta, esimerkiksi 20 tippaa, ja laita Atlantin merisuolaa ja Epsom-suolaa, ja istu kylvyssä ja huljuttele vettä koko alapäähän. Veteen ei kannata jäädä liian pitkäksi aikaa. Vaan ajatus on saada vesikylpyä alapäälle, joka helpottaa ja palauttaa synnyttäjää. Kamomillauutteella on myös desinfioiva ominaisuus, minkä vuoksi se sopii erittäin hyvin istumakylpyyn synnytyksen jälkeen. Kamomilla on lempeä ja hoitava naisten ja lasten kasvi, jonka vuoksi se on mitä erinomainen tähän tarkoitukseen. Suolat laskevat turvotusta ja palauttavat koville joutuneita lihaksia. Suolaan voit myös imeyttää esimerkiksi laventeliöljyn tippoja tehostaaksesi vaikutusta.

 

 

4

 

 

Frantsilan 11-yrtin salva

 

6

 

 

Synnytyksessä, ja raskausaikana tulleita peräpukamia voit hoitaa 11-yrtin salvalla. Laventeliöljy auttaa myös. Käyttäessäsi laventeliöljyä, muista laimentaa se herkälle limakalvoalueelle laitettaessa!