Äiti-lapsihieronta

 

 

Mitä hyötyä on siitä, että hieroo lasta?

 

 

Mitä on äiti-lapsihieronta ( tai vanhempi-lapsihieronta)?  Koska olen keskittynyt äitien ja lasten hyvinvointiin Äitiyden ilossa, puhun siksi äiti-lapsihieronnasta.

Äiti-lapsihierontakurssilla keskitymme kahden keskiseen hetkeen lapsen kanssa. Äiti-lapsihieronta on äidin ja lapsen kahden keskistä aikaa. Tällöin lapsi saa jakamatonta huomiota kosketuksen kautta äidiltä. Arki voi olla kiireistä ja hektistä, eikä aina jää aikaa rauhallisiin hetkiin kaksin lapsen kanssa. On sisaruksia, arkea ja kotitöitä. Lapsi hyötyy monella tapaa kosketuksesta ja äiti-lapsihieronnasta. Kotona voi olla pikkusisarus, ja tai lapsi voi joutua hakemaan joskus huomiota negatiivisen käytöksen kautta. Päiväkodissa voi olla pikkulapsellakin  stressiä, ja tällaisissa tapauksissa kosketus rentouttaa lasta.

Hyvä ja rakastava kosketus kertoo lapselle, olen tärkeä, minusta välitetään ja olen rakastettu. Äidin kosketus tuo rakkauden tunteen lapselle ja rauhoittaa häntä.

Äiti-lapsihieronnassa käytän pohjalla Satuhierontaa. Satuhieronnassa on kyse myönteisestä kosketuksesta, jossa yhdistyvät sadut ja tarinat kosketukseen sekä kevyeen hierontaan.

Tämän lisäksi kurssilla käytetetään aromaterapiaa ja/tai  yrttiöljyjä, joiden tuoksu ja hoitava vaikutus yhdistyvät satuhieronnan ihanaan kosketukseen tehostaen hoitoa. Öljyt ovat kuitenkin lempeitä ja lapsille sopivia. Kurssilla opittua hoitamista voi käyttää kotona rauhoittamaan lasta, purkamaan stressiä ja jännitystä, auttamaan uniongelmissa, flunssan hoitamisessa, kehon vahvistamisessa sekä monessa muussa lapsiperheen arjen ongelmissa. Mutta ennen kaikkea se on rakkauden väline hyvän kosketuksen kautta.

 

Miksi itse tykkään käyttää aromaterapiaa yhdistettynä satuhierontaan? Yrtti-sekä eteeriset öljyt lisäävät hoidon ja hieronnan vaikutusta. Meillä lapset kerjäävät jatkuvasti, ”äiti laita öljyä ja hoida! ” Lapsille hoitaminen on lempeä tapa olla läsnä hetkessä ja tehdä samalla hyvää mieltä lapselle, sekä itselle. Vaikka olisin arjen touhuissa kiireinen, voin luoda mukavan hetken, josta lapsi tykkää ja jonka hän tulee muistamaan lapsuudestaan.

 

Olen usein ottanut öljyjen laiton osaksi iltarutiineja. Hieron uneen rauhoittavaa öljyä jalkapohjiin ja selkään, hieron samalla jalkoja ja teen satuhierontaa selkään- ja lapset haluavat aina yhden ja vielä yhden tarinan. ”äiti, jooko?” En tiedä, mutta jotain ihanaa hieronnassa lapsista on. Ainakin hieronta tuo hyvänolon tunnetta kummallekin, niin hierottavalle ja hierojalle. Oksitosiinit, eli hyvän olon hormonit pääsevät  vaikuttamaan kummankin kehossa. Satuhierontaan voi myös itse keksiä sadun, jonka mukaan hieroo lasta. Näin pystyy vahvistamaan myös lapsen itsetuntoa kertoessaan lapselle asioita sadun kautta halutulla teemalla, esim. lapsen oman arvon tunto, kiusaaminen, rohkeus tai muuta mikä koskettaa lapsen elämää sillä hetkellä. Kosketus tekee sanoista vahvempia, ja sanat painuvat tuntoaistin kautta mieleen.

 

Muutama vapaa paikka vielä jäljellä!

 

Jos koet, että haluaisit kokea tämän ja saada kotiin opittua tämän hoitamisen muodon, sinulla on mahdollisuus tulla tulevana sunnuntaina kurssille,  sillä 28.8. klo 10 on  äiti-lapsihierontakurssi Espoon Leppävaarassa, jossa on vielä muutama paikka vapaana! Olisiko se sinun tilaisuutesi? Ilmoittaudu nopeasti mukaan info@aitiydenilo.fi

 

Äiti-lapsi hieronta