Synnytyksen jälkeinen palautuminen

Synnytyksestä on nyt 2 kuukautta. Hui, miten nopeasti aika meneekin! Vastahan synnytin! Tämä synnytys oli minun neljäs, ja tällä kertaa käytin enemmän öljyjä palautumiseen kuin edelliskerralla. Viime kerralla olin juuri vasta tutustunut öljyihin, ja minulla oli vielä vähän epävarmuutta ja pelkoa öljyjä kohtaan. Ovatko ne turvallisia, mitä voi käyttää.. Siitä oikeastaan lähti itsellä öljyihin perehtyminen toden teolla, ja tähän synnytykseen olinkin hyvin valmistautunut öljyjen osalta.

Fytoterapeuttina olisi hullua jos en käyttäisi kasvilääkintää synnytyksen jälkeen. Mitä kaikkea siis käytin synnytyksen jälkeen?

Kaiken perus on aina Frantsilan Kuismaöljy! Paras tuote ikinä naisille! Kuisma on ominaisuuksiltaan hermosäikeiden uusiutumista parantava sekä arpia parantava. Kuisma on yksi parhaita parannuskasvejamme. Kansanlääkinnässä kuismaa on käytetty myös hoitamaan myös mm. virtsapoltetta, kurkkukipua ja korvatulehduksia. Kuismasta tehty öljy on siis mitä mainioin myös synnyttäjälle. Kuismaa ulkoisesti käytetään mm. kermovauriohin, lihas- ja jännetuppitukehduksiin. Tämän vuoksi öljy sopii hienosti synnytyksen jälkeiseen palautumiseen ja paranemiseen, oli sitten kyse alatiesynnytyksestä ja kenties repeämisestä tai sektiohaavan hoitamisesta.

Homeopatiasta kuisma löytyy nimellä Hypericum. Ja vastaavasti homeopaattista Hypericumia käytetään myös hermokipuihin ja särkyihin.

Kuisman kanssa täytyy olla varovainen auringon kanssa, mutta synnyttäjällä sitä vaaraa ei ole, sillä harvoin aurinko paistaa sinne intiimialueelle asti 😀

Suosittelen kuismaöljyä aina pohjaöljyksi synnyttäjälle, ja tähän pohjaöljyyn sekoitetaan sitten eteeriset öljyt.

Eteeriset öljyt, joita itse käytin tällä kertaa olivat: mirha, laventeli, pirparminttu, helichrysum, sypressi (synnytyksen jälkeisiin peräpukamiin!), jasmiini ja pelargoni. Jokaista näitä laitoin yhden tipan öljykulhoon, jossa oli noin vajaa ruokalusikallinen kuismaöljyä.

Öljy kannattaa sekoittaa jokaista wc-käyntiä varten erikseen pieneen öljykulhoon. Näin öljyn terapeuttinen teho eli hoitavuus pysyy parhaana, kun se on aina juuri sekoitettu, eikä öljy ole päässyt haihtumaan.

Synnytyksen jälkeen aina jokaisen vessassa käynnin jälkeen kannattaa tehdä alapesu, jotta palautuminen nopeutuu ja hygienia pysyy hyvänä. Pesun jälkeen voit levittää öljyt kädellä koko alapään alueelle (peräpukamiin asti, jos niitä tullut synnytyksessä). Loput öljyt voit levittää vatsalle, niin vatsa palautuu nopeammin ja hyvät öljyt pääsevät imeytymään ihon kautta elimistöön ja kohdun alueelle.

Öljyistä voi tehdä myös itse sprayn halutessaan. Netistä esimerkiksi Pinterestistä löytyy niihin ohjeita.

Itsellä oli käytössä tällä kertaa myös lisäksi erään merkin spray ja salva, mutta koin kaikista hoitavimmiksi ja tehokkaimmiksi itse sekoitetut öljyt.

Muita tuotteita mitä käytin synnytyksen jälkeiseen paranemiseen olivat Reckewegin kuukautis-ja synnytystippa R75, kiputippa Reckeweg R55, homeopaattinen arnica c30 ja c200 ja bellis perennis. Young Livingin Ningxia Red on ollut kovassa käytössä aamuisin.

Vatsalle olen käyttänyt lisäksi selluliittihoidoissakin käytettyjä öljyjä, eli limeä ja greippiä. Nämä olen sekoittanut myös kuismaöljyyn. Päälle olen vetänyt vatsalle Belly bindin. Synnytyksen jälkeen kävin osteopaatilla hoidattamassa itseäni ja vauvaa, ja tarkoitus on mennä vielä synnytyksen jälkeiseen fysioterapiaan.

Tällä kertaa olin tosi tyytyväinen omaan synnytyksen jälkeiseen palautumiseen ja suosittelen kyllä todella öljyjä käytettäväksi synnytykseen ja synnytyksen jälkeen! Itse en kyllä haluaisi synnyttää ilman doulaa ja eteerisiä öljyjä! Synnytys on mielestäni tapahtuma, johon kannattaa panostaa niin paljon kuin mahdollista ja siitä kannattaa tehdä mahdollisimman mukava ja luoda hyvät puitteet missä ja miten haluaakin synnyttää.

Jos haluat itsellesi ihania puhtaita, Young Livingin eteerisiä öljyjä, ota yhteyttä! Tilataksesi öljyjä, tarvitset oman tilin. Haluaisitko mukaan ihanaan  Äitiyden ilon tiimiin?  Voit kirjautua tästä!  Ota yhteyttä, niin neuvon lisää. Muista valita jäsentili, niin saat edullisemmat hinnat.

Haluaisitko oppia lisää öljyistä tai järjestää ilmaisen öljyillan? Ota yhteyttä!

Design