Mistä asioista nautin?

Mistä asioista sinä nautit?

 

Muistan kun olin kerran ravintolassa yksikseni, ja jouduin miettimään, mistä minä oikein tykkään, mikä on minun lempiruokaani? Olin niin laittanut omat tarpeeni sivummalle.

 

Joskus äitiydessä voi tulla niitä aikoja, että onkin ollut tiukempaa, on joutunut suorittamaan elämää tai arkea, ja joutunut laittamaan oman itsensä sivuun.

Meillä naisina on upea tehtävä olla perheemme kuningattaria, ja pyörittää monia asioita perheessämme, vastata monien arkisten asioiden sujumisesta, lasten asioista ja hyvinvoinnista, että joskus voimme siinä pyörityksessä unohtaa itsemme. Kuitenkin olisi tärkeää muistaa ottaa itselle pieniä omia hetkiä. Ne ovat niitä hetkiä, jotka antavat voimaa ja jaksamista elämään ja siihen lapsiarkeen.  Monesti voi olla hankalaa ottaa omaa aikaa, kun on pieniä, jotka ovat imeväisikäisiä, tai voi olla erityislapsia, joita ei voi antaa kenellekään hoidettavaksi, tai ei ole lähiverkkoa kuka auttaisi lastenhoitamisessa. Omien voimahetkien ei tarvitse olla isoja ja jättimäisiä hetkiä arjessa.

Minun pakopaikkoja arjessa ovat teekuppi, ja varsinkin kun sen joskus kerkeää ja malttaa juoda lämpimänä. Muita ovat:

-suklaa silloin tällöin ja varsinkin teen kanssa!

-eteeriset öljyt. Muistan kun viime vuonna kuskasin eskarilaista edestakaisin, ja pakkasin koko muun poppoon autoon, minun oma hetkeni oli hetki ennen auton käynnistystä; huulikiillon levitys, ja Stress away-öljyn sipaisu ranteisiin ja kaulalle. Sen tuoksun ja nuo hetket muistan vieläkin, siihen pystyy palaamaan kun tuota tuoksua haistelee. Ja niin vain siitäkin vuodesta selvittiin!

-Lehdet. Oma haaveiluhetki ja luovuuspankin lataaminen. Parasta, jos samalla on teetä ja suklaata!

-Ostoksilla piipahtaminen yksin. Ruokakauppa, ja lehti- ja korttiosastokin piristää paremman puutteessa jo kovasti. Mutta vielä kivempi on mennä vaan tuulettumaan arkisista jutuista ja keräämään ideoita ihanista kaupoista. Sisustusliikeet <3

-Kynttilät. Kirjan luku ja kynttilä pöydällä. Kynttilät tekevät hetkistä jotenkin erityisempiä, niitä kun ei joka ruokailuun tule sytyteltyä.

 

Mistä asioista sinä nautit tai haaveilet? Tässä avuksi listaamiseen ja muistamiseen näistä asioista nautin-tulostettava lista!

Näistä asioista nautin

Ihania hetkiä!

Terveisin,

Maarit