Aromaterapiasta apua synnytykseen

Aromaterapia on oiva apu synnyttäjälle.

Minulla on neljä synnytystä takana, ja synnyttäminen öljyjen kanssa on parasta! Huolehdi vain siitä, että sinulla on huippulaatuiset öljyt käytössä! Itsellä on ollut eri merkkien öljyjä käytössä, ja petyin niihin, kun ei ne toimineetkaan niin kuin kaikki ne upeat kirjat hehkuttivat, joita olin lukenut. Löysin sitten Young Livingin öljyt, ja hämmästyin niiden tehosta. Ne toimivat, ja ovat myös turvallisia käyttää, myös raskausaikana ja synnytyksessä, koska ne tislataan matalassa lämpötilassa. Tämä on yksi keino miten kemiallisesti pystytään vaikuttamaan öljyn laatuun. Käytännössä se olisi, vähän kuin olisit aina syönyt popcornit tummina, ja  altistunut syövälle palaneita popcorneja syödessäsi, kunnes eräänä päivänä saat tietää, että ne kuuluisi syödä valkoisina.

Young Living ei käytä mitään kemiallisia torjunta-aineita, eikä synteettisiä lannoitteita viljelyissään, sen tähden niitä aineita ei löydy myöskään öljyistä.

Palautuminen kahdessa viimeisimmässä synnytyksessä on ollut paljon nopeampaa kuin ensimmäisessä ja toisessa synnytyksessä, koska käytin eterisiä öljyjä palautumiseen.

Eteeriset öljyt ovat arvokas lahja ihmisille, jo alkuajoista ihmisten käytössä ollut   ja vanha lääkintämuoto. Mistään uudesta siis varsinaisesti en teille taaskaan kerro.

Synnytystä helpottamaan voisi näistä öljyistä,  joista kerron teille seuraavaksi, olla apua. Paras tulos tulee, jos olet käyttänyt öljyjä jo raskauden aikana, jolloin öljyt ovat sinulle tuttuja, ja tuoksut luovat tutun tuoksuympäristön. Ota selvää etukäteen, mitä öljyjä on turvallista käyttää raskausaikana, ja mitkä on hyvä jättää odottamaan synnytystä.

 

Öljyt synnytykseen

Ruusu

Ruusu on kaikista feminiinisin öljy. Päivittäiskäytössä sitä käytetään erilaisiin kohdun ongelmiin, koska sillä on tasapainottava ja puhdistava vaikutus. Tästä syystä se on hyvin arvostettu öljy synnytyksessä. Se on virkistävä koko keholle ja auttaa verenkiertoa, joka vuorostaan auttaa tukemaan syvää ja rauhoittavaa hengitystä. Ruusu on tunnettu masennusta lievittävistä ominaisuuksistaan. Sillä on ihana, piristävä tuoksu, joka auttaa rauhoittamaan hermostuneisuuden tunteita.

Ruusua voidaan käyttää yksin hieronta – tai laimennusöljyssä, mutta laventelin kanssa yhtä monta tippaa kumpaakin laittuna, siitä saa hyvän yhdistelmän. Jos olet oikein tuhlaileva ja haluat ylellisyyttä, käytä sitä synnytyksen ensimmäisessä vaiheessa kylvyssä tai synnytysaltaassa.

 

 

 

Clary Sage, eli muskatellisalvia

Jotkut ihmiset tykkää käyttää muskatellisalviaa synnytyksen aikana, koska se on mahtava jännityksen lievittäjä, mutta toiset voivat kokea vähän uneliaisuutta käytettyään sitä. Se voi olla hieman euforinen ja voi tehdä olon keveäksi. Joka tapauksessa, se voi lievittää kipua, joten käytä muskatellisalviaa kompressina hieronnan sijaan. Muskatellisalviaa ei suositella, jos synnyttäjä käyttää puudutusaineita synnytyksessä.

Neroli eli appelsiinin kukka

Neroli on hyödyllinen synnytyksen aikana, jos sitä käytetään pelon lievitykseen ja ahdistuneisuuteen. Se auttaa hengittämään kunnolla, auttaen synnyttäjän keskittymään hitaaseen ja rauhoittaviin hengitystekniikoihin, joita raskauden aikana on opeteltu synnytykseen valmistautuessa.

Laita 1-2 tippaa nenäliinaan tai pieneen pyyhkeeseen, tai diffuuseriin, tukeaksesi tasaista hyvää hengitystä supistusten aikana.

 

 

Jasmiini

Jasmiini on lämmin ja hyväntuoksuinen, aromikas öljy, joka on todistettu erittäin hyödylliseksi synnytyksen aikana käytettynä.

Se on kipua lievittävä ja kouristusten vastaiset ominaisuudet voi lievittää kohdun kipua ja vahvistaa supistuksia lyhentäen synnytystä. Jasmiinilla on rauhoittava mutta energisoiva ja  piristävä vaikutus tunteisiin, ja onkin ideaali valinta jos olo tuntuu alakuloiselta tai jos itsevarmuus tarvitsee nostetta. Jasmiini auttaa myös tukemaan rauhallista hengitystä.

Jasmiinia suositellaan käytettäväksi hierontaöljyssä yksin, tai laventelin kanssa, jolloin ne yhdessä toimivat todella hyvin.

Jasmiinia voidaan myös käyttää kompressina alavatsalla auttamaan heti synnytyksen jälkeen istukkaa irtoamaan.  (Tähän täytyy olla laadukas öljy! Älä valitse valmista 10:90 suhteen jasmiiniöljylaimennosta, tähän tarkoitukseen, jos haluat lääkinnällisiä tuloksia! Tämän olen itse testannut ja pettynyt aikanaan. Huonot ja halvat öljyt eivät toimi.

 

 

Laventeli

Tämä hyödyllinen joka paikan öljy on kätevä myös synnytyksessä. Laventelin kipualievittävän ominaisuutensa vuoksi tämä voi olla ensimmäinen sinulle tarjottava öljy. Kuten jasmiinikin, tämän ominaisuuksia on myös kohdun kipujen lievitys ja helpottaminen. Tätä voi myös käyttää särkeviin jalkoihin ja selkään.  Autta lisäämään supistusten tehoa, mutta ilman että kivut nousee. Synnytyksen ensimmäisessä vaiheessa ihanteellinen kylpyyn tai synnytysammeeseen. Rauhoittavien ominaisuuksiensa takia sopii hyvin mielialan vaihteluihin.

Tästä öljystä saa apua päänsärkyyn, joka tulee lihasjännityksestä ja auttaa häivyttämään paniikin tunteita, joka on varsin yleistä ensimmäisessä raskaudessa, joka johtuu hypystä tuntemattomaan ja heittäytymisen pelosta joka tilanteessa vaaditaan.

Antiseptisten ominaisuuksiensa myötä sitä voidaan käyttää myös diffuuserissa synnytyshuoneessa puhdistamaan ilmaa synnytyshuoneessa. Antiseptisten ominaisuuksiensa myötä siitä on hyötyä myös sairaalan synnytysaltaassa.

 

 

Geranium eli palsamipelargoni

Geranium tekee hyvää verenkierrolle, ja joka vuorostaan tukee hengityksen hyvää kulkua synnytyksen aikana. Tällä öljyllä on tunteita tasapainottava ominaisuus piristävän tuoksunsa takia. Tämä on hyvä valinta synnytyshuoneeseen.

 

 

Ylang Ylang

Ylang Ylang on rauhoittava öljy, minkä takia sitä suositellaankin synnytykseen.  Sen tyynnyttävän ominaisuuden vuoksi se toimii masennusta vastaan, ja onkin hyvä niille, joilla voi sydän alkaa tykyttämään nopeasti  pelon tai alakulon tilassa.

Ylang Ylang voi auttaa laskemaan verenpainetta, ja kuten geranium, se on myös hyvä öljy diffuuseriin laitettuna synnytyshuoneeseen.

 

 

Jos altaaseen haluaa laittaa öljyä synnytyksessä, laitetaan se  aina pieneen määrään suolaa. Ja suola laitetaan veteen.