Millaista on olla erityislapsen äiti?

Vinkkejä jaksamiseen äitinä

Ajattelin kirjoittaa teille aiheesta, josta on joskus helpompi olla hiljaa. Erityislapsen äitinä olemisesta. Millaista se on? Joskus toivoo, että saisi olla ihminen, jonka suurin katastrofi on kun lapset on flunssassa. Kun ei jaksa edes valittaa, tai kun toisten murheet tuntuvat niin pieniltä, että ihmetyttää miksi ihmiset valittavat sellaisesta. Eikä edes jaksa kertoa muille, kun ei halua kuormittaa toisia tai toisaalta antaa toisille päivittelyn aihetta, tai mustamaalata omaa lasta toisten silmissä. Siksi voi joskus olla niin, että ei edes jaksa sanoa mitään.

Minun vanhin lapseni on erityislapsi. Terapiat alkoivat heti vauvana. Muistan kuinka rankkaa oli olla vastuussa itse lapsen kehittymisestä. Olenko jumpannut häntä tarpeeksi, olenko kääntänyt häntä oikealla tavalla kyljen kautta? Miksi hän ei kehity. Terapioita ja kuskaamista oli niin paljon, ja se vei kaikki rahat, mutta Kelan maksukatto ei silti koskaan täyttynyt. Muistan kuinka onnettomana ajattelin, että meidän `kohtalomme oli kai nyt tällaista. Emme tule koskaan saamaan omaa taloa, kun rahat eivät tule ikinä riittämään mihinkään säästöihin. Jouduimme jopa purkamaan säästötilin talletukset arjen pyörittämiseen. Onneksi Jumala oli paljon suurempi ja Hänellä oli omat ajatuksensa. Ja talo saatiin ihmeellisesti. Mutta se onkin toinen tarina!

Minua on aina ajanut eteenpäin jonkinlainen sinnikkyys ja uteliaisuus. Olen joutunut ja halunnut ottaa asioista selvää. En ole halunnut tyytyä mihinkään diagnooseihin, vaan olen aina halunnut selvittää lisää terveydestä. Tämä onkin johtanut minut kasveilla hoitamisen pariin. Ja kun on saanut hyviä tuloksia, se motivoi jo itsessään jatkamaan eteenpäin. Maailmassa on paljon tietoa. Joskus sen vain joutuu kaivamaan esiin itse kun lääkäreiltä ei tule apua, joka auttaisi. Muistan vieläkin kun tajusin, että jumitukset olivat jääneet pois. Ja apua se fiilis, kun tajusin, että kuumekouristukset olivat jääneet taakse, ja varalla olleen lääkkeen sai käydä viemässä apteekkiin roskiin!

Laitan teille tähän asioita, jotka ovat auttaneet minua

Viisi vinkkiä jaksaa itse paremmin.

  1. Eteeriset öljyt
  • Käytä öljyjä tukemaan mieltä sekä kehoa. Omia päivittäisiä suosikkejani ovat Joy sydämen päälle, Believe-öljy otsalle ja niskaan. Abundance- öljyä päälaelle. Frankincensea otsalle ja niskaan, tai itse tehtyyn kasvoseerumiin. Sekä lisäksi greippi kohottamaan mieltä. Lisäksi käytän muita öljyjä fiiliksen ja tilanteen mukaan.
  • Käytä myös lapselle öljyjä. Se auttaa. Oikeasti. Kokeile mikä toimii teillä parhaiten. Niitä on monia mistä aloittaa. Vetiver, seetri, Peace& Calming, ja valmiit lasten öljyt.

2. Vitamiinit ja ravintolisät

Multigreens ja Super C. Nämä antavat energiaa jokaiseen päivään. Ningxia -juoma. Huomaan aina kun se loppuu, ja olo on vähän surkeampi.

Stressissä kehosta kuluu enemmän b-vitamiineja, omegoita ja magnesiumia. Tämä kannattaa huomioida ja huolehtia näiden saannista. Ihana tuote on Super Cal, jossa on magnesiumia, kalsiumia ja sinkkiä. Sulfurzyme tuote auttaa myös että hiukset pysyy hyvänä. Stressi voi vaikuttaa hiusten lähtöönkin.

3. Huolehdi unesta

Unen laatuun voi vaikuttaa. Oma lempparini on Tanquil- öljy, joka on kätevänä roll -onina. Tämä tuote on helppo käyttöinen kun sitä voi vain rullailla jalkapohjiin. Diffuuseri yöpöydällä tai lähellä sänkyä, auttaa syventämään unta. Diffuuseriin hyviä öljyjä yöksi on laventeli, seetri, appelsiini, valeriaana, tai kamomillat. Lapsille taas voi kokeilla Dreamease-öljyä. Lisäksi illalla kannattaa ottaa Super Cal-tuotetta, magnesiumin takia sekä Life 9- probiootti-prebiootti tuotetta, suoliston hyvinvointiin.

4. Sinnikkyys

Älä luovuta. Luota sinun omaan äidin vaistoon lapsesi suhteen. Ole utelias. Hauskinta on, että itse olen joutunut kaivamaan ohjeita ulkomailta asti, ja ne ovat yleensä päin vastaisia kuin mitä täällä opetetaan. 😀 Älä tyydy diagnoosiin, vaan tutki miten muissa maissa hoidetaan samaa asiaa. Selvitä lapsesi lääkkeiden haittavaikutukset, ja mieti kuinka pitkään niitä voi käyttää turvallisesti. Kysy kysymyksiä lääkäreiltä. Äläkä lopeta kysymistä, jos et saa vastauksia, vaan kaiva ne itse.

Minua on rohkaissut ajatus, että mitään ei tapahdu sattumalta, vaan olemme suuremman kädessä. Ja Jumala voi kääntää hirveät asiatkin siunaukseksi meille itsellemme ja muille. Ja että erityislapsellemmekin on olemassa suunnitelma, joka on hyvä.

5. Mieti asioita joista nautit tai jotka tuovat iloa

Mistä asioista nautit? Mitkä asiat auttavat sinua jaksamaan tai virkistävät. Laita kalenteriin niille asioille aikaa. Muuten ne unohtuvat ja huomaat olevasi kuopassa, jossa ei jaksa oikein mitään ja mikään ei innosta. Joskus joutuu pinnistelemään omia kiinnostuksen kohteita, jos ne ovat olleet pitkään sivuutettuna rankan arjen alla. Muistan kun mietin jossain kohtaa, että mikä onkaan minun lempiruokani, onko minulla edes sellaista. Silloin huomasin, että olinkin joutunut pinnistelemään vähän liikaa ja pois itsestäni, kun en enää edes muistanut.